Index Vakbarát Hírportál

Csizmadia Péter: Pécs a csőd és a szétesés szélén táncol

2023. január 9., hétfő 13:21

A baloldali vezetésnek tulajdonítja Csizmadia Péter, hogy Pécs lejtőre került. A fideszes frakcióvezető a Baranya vármegyei hírportálnak adott interjújában a problémás városvezetésre világított rá.

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető szerint az elmúlt három évben Pécs városvezetése képtelen volt félretenni a „durva pártpolitikai gondolkodást”, és nem tudott észszerű érvek mentén együttműködni. 

Talán nem véletlen, hogy Pécs ismét közelít a csőd és a teljes szétesés felé

– mondta az interjúban Csizmadia.

Korrupciós ügyek árnyékában

A fideszes politikus a baloldali vezetés leváltásában látja Pécs felvirágoztatását, már nem fűz nagy reményeket Péterffy Attila polgármesterhez és csapatához. Az interjúban nehezményezte a tömegközlekedés állapotát és a korrupciós ügyeket, amelyek a várost övezik. 

Csizmadia Péter gyanúsnak találja, hogy az önkormányzat elcserél egy kiemelt, belvárosi-egyetemvárosi ingatlanfejlesztési területet a „lepusztított” Mandulás kempingre. Véleménye szerint ez a csere kizárólag a magántulajdonos számára előnyös, hiszen úgy jutott hozzá a város egyik legértékesebb ingatlanához, hogy még a vételár túlnyomó részét sem kellett kifizetnie, ráadásul megszabadult a számára haszontalan kempingtől is.

A szocialisták semmit nem tanultak és semmit nem változtak

– értékelte a döntést az interjúban. 

Szerinte csak show-műsor volt, hogy külön megtartott közgyűlés keretében Pécs városvezetése csökkentette az adóterheket, miközben kiderült, hogy a döntés valójában néhány ezer forintot jelent mindössze évente.

Másrészt ősszel leszavazták azt a takarékossági csomagunkat, amivel százmilliós nagyságrendű, a baloldali holdudvarnak juttatott felesleges költséget spórolhattunk volna, amit sok mindenre, például érdemi adócsökkentésre is fordíthattunk volna

– mondta.

Abban bízik, hogy a következő választásokon a pécsiek majd emlékeznek a „baloldaltól az elmúlt években kapott pofonokra”.

(Borítókép: A Széchenyi tér Pécsett 2020. március 20-án. Fotó: Sóki Tamás / MTI)

Rovatok