Index Vakbarát Hírportál

Videóra vette az áldozat, ahogy frontálisan nekiütközött egy részeg sofőr

2023. január 9., hétfő 19:38

Fedélzeti kamerán rögzítette az áldozat a jelenetet, ahogy egy ittasan felé száguldó autós frontálisan a járművének ütközött Tatabányán. Mielőtt a kamerával felszerelt autónak ütközött, lezúzott egy parkoló járművet is. A kamerás sofőr és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki súlyos fokú ittas állapotban vezetett gépkocsival okozott balesetet – írja az ügyészség.

Tavaly február 1-jén, Tatabányán, súlyos mértékben ittasan vezetett egy férfi. A sofőr vezetés közben a jármű középkonzolján lévő digitális klímát állította, és a járművet nem az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének megfelelően vezette, ezért a forgalmi sávról jobbra lehaladt, és egy parkoló gépkocsi hátuljának ütközött.

Az ütközéstől a járműve áthaladt az ellentétes forgalmi sávba, ahol a bal első részével nekiütközött egy másik, szemből érkező gépkocsinak.

A balesetben a vétlen sofőr és utasa is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az esetről készült videó az ugyeszseg.hu oldalon megtekinthető.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést szabjon ki, valamint hosszabb időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Rovatok