Index Vakbarát Hírportál

A tervezettnél is magasabb lehet az orosz vállalkozó által épített Láng-negyed

2023. január 10., kedd 09:27

Több mint 1500 lakás épülne meg Budapesten, a XIII. kerületbe tervezett, Láng-negyed névre keresztelt új városrészben. Egy másik hasonló építkezés ellen az önkormányzat korábban alkotmányjogi panasszal élt.

A korábbi tervekhez képest lényegesen nagyobb lesz a főváros XIII. kerületébe tervezett Láng-negyed, ahová az elképzelések szerint 1500-nál is több lakás épül. A lakónegyedet Ruszlan Rahimkulov orosz vállalkozó építené meg.

A Népszava cikkében azt írja, hogy a projektnek az adott újabb lökést, hogy az Alkotmánybíróság tavaly októberben úgy döntött: tárgyalás nélkül elutasítja a XIII. kerületi önkormányzat alkotmányjogi panaszát, amelyet az orosz üzletember egy másik angyalföldi társasházának építése miatt nyújtott be.

A lap szerint az önkormányzat az új városnegyed megépítését méretei, illetve a profitmaximalizálás miatt próbálta volna megakadályozni, az Alkotmánybíróság ugyanakkor nem kívánt foglalkozni „hipotetikus jövőbeli, még be nem következett, potenciális sérelmekkel”.

A Láng-negyedben az Esztergomi út északi végén toronyszerű épületeket húznak fel prémiumszintű lakásokkal. A cikk szerint a Váci út menti irodaépületek északi irányba emelkednek majd, a Vizafogó utcánál 65 méter magas, 4 külön toronyból álló épület is készül.

Ez a fejlesztők által is városképileg jelentősnek tartott elem képezi a beépítés csúcsát. Azonban az októberben és decemberben kiadott építési engedélyek, továbbá a novemberben benyújtott kérelem alapján a korábban tervezettnél is magasabbak lehetnek az épületek – írja a lap.

Rovatok