Index Vakbarát Hírportál

Rakétatámadással fenyegette meg a Parlamentet egy nő

2023. január 10., kedd 08:39

Videóban fenyegette rakétákkal a Parlamentet egy magyar nő. Kihallgatásán azt mondta, hogy ő csak szórakoztató felvételeket készít. A budapesti rendőrök nem vették a poént, és őrizetbe vették.

A Parlamentet fenyegette rakétatámadással a legnagyobb videómegosztó portálon 2023. január 7-én megjelent felvételen egy magyar nő. A videóra másnap figyelt fel egy férfi, és értesítette a rendőrséget. Feljelentését a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon tette meg, ahol közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt rendeltek el nyomozást – közölte honlapján a rendőrség.

A nyomozók azonosították a felvétel feltöltőjét, akit nem találtak bejelentett lakcímén és vélt tartózkodási helyein, telefonon viszont elérték. A nő azt mondta, hogy külföldön van, a fővárosi rendőrök azonban aznap este a Nyugati pályaudvaron fogták el.

A 41 éves K. Mercédeszt a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon január 8-án közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, ő csak szórakoztató jelleggel készíti a videóit. Mivel elfogásakor néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak nála, emiatt is eljárás indult.

Rovatok