Index Vakbarát Hírportál

Új ügyvezetője lett a Gundelnek

2023. január 10., kedd 18:15

Az 1894-ben épült Gundel Étterem élére Magyary Jenőt nevezték ki. Az új ügyvezető igazgató szeretné megmutatni, hogy mit jelent valójában a XXI. századi magyar vendéglátás, a magyar gasztronómia.

A Gundel élére Magyary Jenőt nevezték ki, aki 1997 óta tagja az éttermet is üzemeltető cégcsoportnak. Gyakorlott vezetőnek számít, ugyanis jelenleg a GBR Kft., a CER Kft. és a HRM Kft. ügyvezetője, valamint az Eventrend Group partnere – számolt be a turizmus.com.

A szakember kifejtette, csapatával az a célja, hogy Gundel Károly öröksége mindenki számra elérhető legyen. „A szakmánkat jelenleg sok minden sújtja, és talán ezekben az időkben lehet megmutatni, hogy mit jelent valójában a XXI. századi magyar vendéglátás, a magyar gasztronómia” – nyilatkozta.

Amint arról korábban beszámoltunk, 2021 februárjáig a Gundel vezette a menzát a Karmelita kolostorban. Annak ellenére, hogy 2021. június 1-ig nem kellett bérleti díjat fizetni az állami és önkormányzati tulajdonú bérleményeknél a vendéglátóipari egységeknek, az éttermeknek, a kávézóknak, illetve a konditermeknek, közös megegyezéssel felmondta szerződését a Gundel Étterem a Miniszterelnökséggel.

A Gundel Étterem 2019-ben kapott megbízást arra, hogy a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse. Akkor kiderült, hogy az étteremben az A menü 850 forint, amiben füstös csülkös bableves és káposztás tészta van, a B menüben ugyanennyiért cézársaláta pirított jércemellel és rántott pulykamell sült burgonyával van. A főételek között nem volt olyan, ami 900 forintnál drágább lenne. A desszertek között egy somlói galuska mindössze 260 forintért szerepelt a listában. A Miniszterelnökség a kis adagokkal magyarázta a meglepően alacsony árakat.

(Borítókép: A Gundel Étterem bejárata a hall felől 2014. március 6-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok