Index Vakbarát Hírportál

Több helyen is kidőlt fák nehezítik a közlekedést

2023. január 10., kedd 09:00

Jelentős esővel és viharral indult a kedd reggel, ami sok helyen okozott nehézséget a közlekedésben. A meteorológiai szolgálat korábban számos vármegyére figyelmeztetést adott ki.

Az ország több pontján is fakidőlések nehezítik a forgalmat. Az Útinform tájékoztatása szerint a 74-es főúton, Vasvár térségében egy fa dőlt egy autóra, majd további három autó ütközött neki a sérült járműnek. A műszaki mentés idejére lezárták a fél útpályát.

A 6-os főúton is kidőlt egy fa Mecseknádasdnál, emiatt Pécs felé egy sávot lezártak. A közlés szerint Zala vármegyében az erős, viharos széllökések és a fakidőlések miatt korlátozásra kell készülni a Zalaapátit Zalabérrel összekötő úton, Zalacsány térségében, valamint Pusztaszentlászló és Pusztamagyaród között a 21-es kilométer közelében.

Kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökések miatt tizenkét vármegyére elsőfokú, míg eső miatt öt vármegyére másodfokú figyelmeztetést adott ki. Elsőfokú figyelmeztetés eső miatt kilenc vármegyére van érvényben. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát 

Pest, Baranya, Fejér, Somogy és Tolna vármegyében 24 óra alatt több mint 30 milliméter, míg Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala vármegyében több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

Rovatok