Index Vakbarát Hírportál

Egy traktor két pótkocsija közé száguldott a jogosítvány nélküli motoros

2023. január 12., csütörtök 15:59

Egy motoros a kanyarodó traktor két pótkocsija közé hajtott az 5111-es úton. Jogosítvány nélkül vezette a motort, a megengedettnél gyorsabban hajtott a harmincéves férfi, aki az ütközésben meghalt.

Halálos baleset történt január 11-én délután háromnegyed egy előtt Bölcske és Dunaföldvár között. Egy pótkocsis traktor vezetője haladt Dunaföldvár felé, amikor egy kereszteződésben balra akart kanyarodni.

A kanyarodást a mezőgazdasági vontató sofőrje meg is kezdte, amikor mögötte érkezett egy motoros, aki a traktor két pótkocsija közé hajtott.

A harmincéves, előszállási férfi életéért hosszú ideig küzdöttek a mentők, azonban a gyors orvosi segítség ellenére sem sikerült megmenteni – írja a teol.hu.

A motoros nem rendelkezett a jármű vezetéséhez szükséges képesítéssel, és feltehetően nem megfelelő sebességgel közlekedett, ráadásul a motor műszaki érvényessége is több mint egy évvel ezelőtt lejárt.

A rendőrök kérnek minden közlekedőt, hogy mielőtt útnak indulnak, mérjék fel az időjárási viszonyokat. A téli útviszonyok között, még ha néhány órára ki is süt a nap, a motor tapadása a hideg aszfalton nem olyan, mint melegebb időben, ezért amennyiben nem muszáj, télen nem javasolják a motorozást, helyette tömegközlekedési eszközöket vagy autót érdemes igénybe venni.

Rovatok