Index Vakbarát Hírportál

Új országba indulnak repülőjáratok Budapestről

2023. január 12., csütörtök 18:37

A Wizz Air légitársaság két új szaúd-arábiai járatot indít Budapestről januártól. Heti kétszer indulnak járatok január 9-étől.

Rijád és Dzsidda városába január 9. óta hetente kétszer indulnak járatok a magyar fővárosból. Ausztriából és Olaszországból már 2022 végén elindította gépeit a Wizz Air ebbe a két városba, ezt követte most a budapesti járatok indítása.

A Budapestről elérhető két új járat illeszkedik annak a huszonhárom új útvonalnak a sorába, amelyekkel a Wizz Air tervei szerint egymillió utast szállít az év során Szaúd-Arábiába.

A légitársaság növekvő jelenlétével támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, amelynek célkitűzése, hogy megháromszorozza az ország felé irányuló utasforgalmat – jelezték a közleményben.

A Wizz Air januárban több járatát törölte a gazdasági nyomás miatt, amiről korábban lapunk is beszámolt.

A Wizz Air legutóbb közzétett adatai szerint a 2023-as pénzügyi éve 2022. szeptemberrel zárult első fél évében utasforgalma 112 százalékkal, bevétele 149 százalékkal, működési eredménye 32,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A légitársaság adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) nyeresége az MTI szerint az április és szeptember közötti időszakban 217,8 millió euróra emelkedett az előző évi 164,3 millió euróról, bevétele pedig 2,194 milliárd euróra nőtt 880,4 millió euróról.

A vizsgált időszakban az utasforgalom 26,5 millióra emelkedett az előző év azonos időszakában mért 12,5 millióról, a kihasználtsági mutató 75,3 százalékról 86,9 százalékra nőtt.

Rovatok