Index Vakbarát Hírportál

Az M7-esen csapott le a NAV, a Nébihet is riasztották a pénzügyőrök

2023. január 13., péntek 10:44

Ezerkétszáz kilogramm ismeretlen származású csirke far-hátat találtak egy lengyel teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

A NAV azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy hatvan ládányi hűtött csirke far-háttal volt tele egy lengyel furgon, amikor a pénzügyőrök megállították az M7-es autópálya Somogy vármegyei szakaszán.

Az 1200 kilogramm húshoz semmilyen okmány nem tartozott – tették hozzá. A közlemény szerint a sofőr azt mondta, hogy a húst decemberben rendelte kutyáinak az interneten egy ismeretlen embertől, és egy ócsai parkolóban vette át.

A pénzügyőrök értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársait, akik elrendelték az áru megsemmisítését.

A NAV nemrég komoly csalásra derített fényt: az adóhatóság csaknem tízmillió forintos adófizetési kötelezettséget állapított meg egy vállalkozásnál, amely szinte kizárólag ötszázalékos áfatartalmú nyugtát adott vásárlóinak a 27 százalékos helyett.

Az adózó így csaknem tízmillió forint adókülönbözetet halmozott fel, azonban nem várta meg az ellenőrzés kiterjesztését, azonnali önrevízióval javította hibás bevallásait. Az adómértékek használatát minden esetben szigorú jogszabályok rögzítik, amelyet nem lehet önkényesen meghatározni – hívta fel a figyelmet a NAV.

Rovatok