Index Vakbarát Hírportál

Felhős lesz a péntek 13, tizenkét vármegyére adtak ki figyelmeztetést

2023. január 13., péntek 05:46

Pénteken leginkább felhős időre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai szolgálat 11 vármegyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A nappali csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Pénteken a reggeli órákban sokfelé lesz párás, ködös az idő. Majd napközben egy melegfront felhőzete takarja el egyre többfelé a napot, de számottevő csapadékot nem ad. A mögötte érkező hidegfront viszont a délutáni, esti óráktól egyre többfelé hoz északnyugat felől csapadékot. Több helyen megélénkül a délies szél. Hajnalban mínusz 3 és plusz 5, 

délután plusz 4 és 10 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint ezen a napon 12 vármegyében lesz érvényben egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés tartós, sűrű köd miatt. Pár száz méteres látótávolság várható Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Tolna vármegyében.

Melegfrontra készülhetünk

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint pénteken gyenge melegfronti hatás érvényesül, melynek hatására migrénes fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság egyaránt kialakulhat.

Hozzátették: ezen a napon felerősödhetnek a gyulladásos panaszok és alvászavarok is jelentkezhetnek. A megélénkülő szél pedig fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Nagy Tamás / Index)

Rovatok