Index Vakbarát Hírportál

Halálra késeltek egy 29 éves rendőrt Újbudán, fekete zászlók a rendőrség épületein

2023. január 13., péntek 05:42

A rendőröket csütörtök este tíz után egy társasházhoz riasztották a XI. kerületben, ahol egy férfi beszakította a szomszédja ajtaját. A férfi késsel támadt az egyenruhásokra, akik közül az egyik a kórházban életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni oda – írja a Police.hu.

A rendőrök megerősített létszámban érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a férfit, de az az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, és így sikerült elfogni a késelőt.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Az Index egyik olvasójának beszámolója szerint rengeteg rendőr volt a helyszínen, az Etele út és a Fehérvári út sarkához legalább harminc rendőrautó érkezett. A késelő elfogásáról egy videó is felkerült a YouTube-ra, amelyen a lövés is hallatszik.

A rendőrség közleményt adott ki, amely szerint szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. 

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában

– olvasható a közleményben. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Legutóbb 2020 karácsonyán történt késes támadás rendőrök ellen, akkor egy újpesti panelházban sebesített meg egy férfi egy rendőrt. A járőrök reggel fél 7 után kaptak bejelentést egy IV. kerületi, Kassai utcai társasházból hangoskodás miatt. A kiérkező járőrök egyikére rátámadt a hangoskodó férfi, többször megszúrta egy késsel, majd a rendőr járőrtársa, egy őrmesternő lelőtte. A férfi a helyszínen életét vesztette, a rendőr súlyos sérüléseket szenvedett.

(Borítókép: Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok