Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a gyermeke apját nyakán szúró nőt

2023. január 13., péntek 13:47

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék első fokon pénteken azt a nőt, aki egy konyhakéssel nyakon szúrta kislányukat kezében tartó korábbi élettársát 2021 nyarán Algyőn.

A büntetett előéletű nőt emberölés kísérletében és más bűncselekményekben mondták ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett hat évre eltiltotta a kiskorúak felügyeletével járó foglalkozásoktól. A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra − írta meg az MTI. 

Az élettársként együtt élő vádlottnak és sértettnek 2018-ban született gyermeke. Az év végétől a kislány az apa kizárólagos nevelésébe került, édesanyja hétvégente és egy hétköznap láthatta. 2021. június 5-én az asszony gyermekével ismerőseinél, Algyőn vendégeskedett, és este már ittasan felhívta az apát, azzal fenyegetőzött, hogy „eltűnik a gyermekükkel”. A férfi ekkor közölte a vádlottal, hogy elhozza a kislányt, és a rendőrséget is értesíteni fogja.

A nő felébresztette a gyereket, és az ablakon keresztül próbált vele távozni, de az ott lakók ebben megakadályozták. Ezután ért oda a férfi, akit meglátva a nő kirohant az utcára, ahol veszekedtek, dulakodtak, eközben a férfi a rá támadó nőt az árokba lökte. Az asszony azzal fenyegette a férfit, hogy szíven szúrja.

A házba visszamenve a nő felvette a gyermeket, és megragadott egy 15 centiméteres pengéjű konyhakést. Kezében a síró gyermekkel kirohant az utcára, és futni kezdett. A férfi utolérte, elvette tőle a kislányt, majd amikor meglátta a kést, a gyermeket védve hátat fordított neki. A nő ekkor kis-közepes erővel nyakon szúrta a férfit, és a védekezni próbáló sértettet a karján is megvágta, miközben azt kiabálta: „Most meg fogsz dögleni, megmondtam, hogy megöllek!”

A rendőrök a helyszínen fogták el a nőt, aki még az intézkedés alatt is azt kiabálta, reméli, a férfi „megdöglik”.

A szúrás a férfi nyakán több centi mély sebet ejtett. A szakértői vélemény szerint a szúrás a verőértől néhány centire érte a férfit, csak a véletlenen múlott, hogy a támadásnak nem lett súlyosabb következménye. A kislányt édesapjának a történtek miatt többször pszichológushoz kellett vinnie.

A vádlott a kiskorú veszélyeztetése bűntettében elismerte bűnösségét, de azt állította, nem akart ártani gyermeke apjának, aki korábban többször is bántalmazta. A törvényszék döntésével szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok