Index Vakbarát Hírportál

Jön a hidegfront, a fejünk is belefájdul

2023. január 14., szombat 06:08

Szombaton többfelé záporokra kell számítani, néhol azonban több órára is kisüthet a nap. Napközben 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet, kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Szombaton kezdetben a Dunától keletre többfelé kell számítani esőre, majd délután már csak néhol keleten, északkeleten alakulhat ki átmenetileg jelentéktelen eső, gyenge zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon több órára kisüthet a nap.

A nap első felében a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk lehet az északnyugati szél, viszont a késő délutáni óráktól nyugaton és északnyugaton már a déliesre forduló szél lehet élénk, néhol erős. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet – írja az Időkép.

Reggel -mínusz 2 és plusz 6, kora délután 4 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Hidegfronti hatás várható

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, ezért az érzékenyek körében fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Felerősödhetnek az ízületi panaszok is.

Emellett előfordulhat alvászavar, egyeseknél dekoncentráltság, tompaság is. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A naposabb tájakon javulhat hangulatunk, közérzetünk, a borongósabb tájakon viszont romolhat hő- és komfortérzetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Köd a balatonboglári kikötőben 2023. január 7-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok