Index Vakbarát Hírportál

Teljesen kiégett és összedőlt egy lakás Zsámbékon

2023. január 16., hétfő 08:22

Kiégett és összedőlt egy lakás vasárnap éjjel Zsámbékon. A katasztrófavédelem munkatársai egy embert találtak a romok alatt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképület vasárnap éjjel Zsámbék külterületén – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A beszámolóban azt írták, mire a tűzoltók kiérkeztek, az épület összedőlt, a romok alatt egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Az ingatlanban egy kályha és egy gázpalack is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet a fűtőberendezés okozhatta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat során tisztázzák.

A hatóság kiemelte: a legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára, vagy fűtési hibára vezethető vissza. Azokban az épületekben, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző, az érzékelő ugyanis a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni – írta a katasztrófavédelem.

Rovatok