Index Vakbarát Hírportál

A szegedi rab életével játszott zárkatársa, majdnem halálra itatta

2023. január 16., hétfő 13:24

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki fogva tartása alatt arra kényszerítette zárkatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon.

A vádirat szerint a letartóztatásban levő vádlott és a sértett egy zárkában voltak a Szegedi Fegyház és Börtönben. A fogva tartásuk alatt, 2021 szeptemberétől a vádlott minden ok nélkül folyamatosan belekötött a sértettbe, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette.

A sértett a további bántalmazások elkerülése végett a férfi minden kérését teljesítette, így többek között moslékot evett, a kártyázásokkor, ha vesztes volt, öt liter vizet is meg kellett innia.

Ezenkívül arra kényszerítette, hogy a hozzátartozóit kérje meg mások telefonjainak feltöltésére, a csomagjai tartalmát pedig adja oda akarata ellenére – írja az ügyészség.

A rendszeres zárkabeli kártyázásokkor, 2021. november 8. napján, délután, a vádlott ismét arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként 1, összesen 3 liter vizet igyon, majd a végén arra, hogy további 5 liter vizet is megigyon.

A sértett könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre a vádlott bántalmazta, majd zsír evésére is utasította. A sértett rövid idő múlva rosszul lett, eszméletét vesztette, majd kórházba vitték és gyógykezelték, mivel nála a vízmérgezés miatt életveszélyes állapot alakult ki.

A vádlott, mielőtt a sértettet elszállították, megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről.

A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolja. Mértékes indítványként a főügyészség a vádlotti beismerés esetére 6 év 6 hónap szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a bíróság felé.

Rovatok