Index Vakbarát Hírportál

Négy tinilányt tartott szolgasorban egy testvérpár Budapesten

2023. január 16., hétfő 11:15

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy testvérpárral szemben, akik a kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal barátnőiket, köztük több kiskorút prostitúcióra bírtak rá, vagy a már szexmunkát végző lányok ilyen tevékenységét segítették, és az ebből származó bevételüket elvették.

A vádirat szerint a fiatalabb férfi 2016. év végén ismerkedett meg egy 16 éves lánnyal, aki beleszeretett a vádlottba, és oda is költözött hozzá. A következő év tavaszától az akkor 17 éves sértett már prostitúciós tevékenységet folytatott Budapesten, főleg külföldi turistáknak nyújtott szexuális szolgáltatást, az ügyészség szerint a bevétele egy részét pedig a vádlottnak adta, aki a pénzt felélte.

A vádlott 2018-ban megismerkedett egy másik 16 éves lánnyal, akit a párkapcsolatuk alatt – a lány érzelmeit és befolyásolhatóságát kihasználva – rábírt arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen. A lánynak többször utalt arra, hogy ha nem vállalja a szexmunkát, szakít vele, és arra is figyelmeztette, hogy nem beszélhet a munkájáról senkinek, különben intézetbe kerülhet.

Az érzelmileg befolyásolt és megfélemlített sértett a szexmunkát a belvárosban végezte, szolgáltatásait főleg szállodák férfi vendégei vették igénybe. A sértett a napi bevételének egy részéből úgynevezett „helypénzt” fizetett, a fennmaradó összeg egy része pedig a vádlottat illette.

Saját megélhetésükre éltek vissza a fiatalok helyzetével

A vádlott később egy harmadik fiatal nővel költözött össze, aki 17 éves korától prostitúciós tevékenységet végzett. A vádlott támogatta a tőle érzelmileg erősen függő nő prostitúciós tevékenységét, és az ebből származó bevétel egy részét a saját megélhetésére fordította. A vádlott az együttélésük során több alkalommal súlyosan szeméremsértő fényképfelvételeket készített az akkor még kiskorú sértettről.

A testvérpár idősebbik tagja 2016. év nyarától szintén prostitúcióra vette rá az akkor 18 éves, erősen befolyásolható és kiszolgáltatott helyzetben lévő barátnőjét. A sértett ezt követően, mintegy két éven keresztül belvárosi szállodák környékén dolgozott. A bevétel egy részéből helypénzt kellett fizetnie, a fennmaradó összeget pedig teljes egészében a vádlottnak adta. A sértett később külföldre is rendszeresen kijárt dolgozni, és a vádlott rábírására regisztrált egy internetes oldalra is. A sértett többször közölte a vádlottal, hogy abba akarja hagyni a prostitúciós tevékenységet, az ebből fakadó veszekedések során azonban a férfi őt többször bántalmazta.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberkereskedelem, gyermekprostitúció kihasználása, valamint gyermekpornográfia bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a két férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban. Az ügyben érintett több más személlyel szemben külön büntetőeljárás folyik.

A rendőrség videót osztott meg a testvérpár elfogásáról.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok