Index Vakbarát Hírportál

Katonának szegődött a Brain Bar alapítója

2023. január 17., kedd 11:10

Böszörményi-Nagy Gergely közösségi oldalán osztotta meg katonai esküjét, bejegyzéséhez Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is hozzászólt.

Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója és a MOME alapítványi elnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy katonának szegődött. Bejegyzésében katonai esküje olvasható:

Én, Böszörményi-Nagy Gergely tartalékos katona esküszöm, hogy Magyarországot híven szolgálom, hűséges honvédje leszek. Magyarország függetlenségét, az állampolgárok jogait és szabadságát bátran, az Alaptörvény és a törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott honvédek és fegyverek erejével, életem árán is megvédem. Elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimet jogaik tiszteletben tartásával vezetem, róluk emberséggel és felelősséggel gondoskodom. Isten engem úgy segéljen!

Bejegyzéséhez Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is hozzászólt. Azt írta: „A békéhez Te is kellesz! Gratulálok a döntésedhez!”

Böszörményi-Nagy Gergely az Index megkeresésére azt nyilatkozta:

Tartalékosként pontosan azokat a készségeket és képességeket erősítjük, amelyeknek a civil életben is kiemelten fontos szerepe van. Alaposság, pontosság, egymásra való odafigyelés. Mindezt kiváló közösségben, high-tech eszközökkel. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Az Index legutóbb tavaly szeptemberben készített interjút a Brain Bar alapítójával az akkor megjelent Nonkonform című könyvével kapcsolatban. A Böszörményi-Nagy Gergellyel 2021-ben készült interjút ide kattintva érheti el.

(Borítókép: Böszörményi-Nagy Gergely. Fotó: Gorondy-Novák Edit / Index)

Rovatok