Index Vakbarát Hírportál

Megnevezték az országos bordélyházlánc üzemeltetésével gyanúsított riportert

2023. január 17., kedd 21:16

A Kékfény című bűnügyi műsorban hétfő este megnevezték a korábbi riportert, akit az egész országra kiterjedő bordélyházlánc üzemeltetésével gyanúsítanak.

„Mindenekelőtt el kell mondanom, ahogyan arról a hírekből nyilván már sokan értesültek, volt munkatársunkat, Berkes Bélát kerítés és prostitúció elősegítésének gyanújával letartóztatták” – közölte Olajos Gergő, a Kékfény január 16-i, hétfői adásának műsorvezetője.

A hír stábunk minden tagját megdöbbentette. Kollégánk munkán túli tevékenységéről nem tudtunk, riportjaiban nem volt soha nyoma részrehajlásnak, bűnözői érdekek érvényesítésének

– folytatta Olajos Gergő, hozzátéve, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megszüntette Berkes Béla munkaviszonyát. A továbbiak az igazságszolgáltatás feladatkörébe tartoznak.

Egész országra kiterjedő bordélyházlánc

A rendőrség néhány nappal ezelőtt letartóztatott egy 44 éves férfit, aki bő másfél éve országszerte üzemeltet bordélyházakat. Ügyének tárgyalásán beismerő vallomást tett.

Egy 44 éves pétervásárai férfit fogtak el Budapesten, aki a nyomozás adatai szerint 2021 augusztusa óta 13 lakást bérelt országszerte, azért, hogy ott prostituáltak végezhessenek szexmunkát.

A férfi a lakásokat olyan módon adta bérbe, hogy a szexmunkások naponta 12 és 15 ezer forint közötti összeget fizettek neki az ingatlanokban elhelyezett széfbe dobva, miközben élőképes videóhívásban voltak a gyanúsítottal.

A gyanú szerint Berkes Béla másfél év alatt több mint 30 millió forintot szedett így össze, amelyet felélt.

Ha elítélik, akár öt évre is börtönbe kerülhet.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok