Index Vakbarát Hírportál

Azzal fenyegetőzött egy komlói férfi, hogy felgyújtja a kórházat és megöli a dolgozókat

2023. január 17., kedd 17:36

Jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélt a Komlói Járásbíróság egy férfit, aki a helyi kórház alkalmazottjainak meggyilkolásával és az épület felgyújtásával fenyegetőzött a 112-es segélyvonalon tavaly júliusban – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék kedden az MTI-t.

A törvényszék közleménye szerint a vádlott tavaly július 17-én ittas állapotban látogatta meg a komlói kórházban kezelt nagyanyját, és felháborodva állapította meg, hogy rokonát az ápolónők lekötötték. Mindezt az osztály nővérszobájánál kiabálva sérelmezte, felelősségre vonta őket, az egyik ápoló ezért elmagyarázta neki az intézkedés okát.

A vádlott ittas állapota miatt nem fogadta el a magyarázatot, és kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket azzal, hogy ha meghal a nagyanyja, akkor megöli valamennyiüket, és felgyújtja a kórházat.

Viselkedése miatt a kórház alkalmazottjai kikísérték az épületből a férfit, aki ezután mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívó vonalat, és közölte a kezelővel, hogy feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját. Hozzátette, visszamegy, és megöli az ott dolgozókat, a kórházat pedig felgyújtja.

Telefonon fenyegetőzött

A több mint négyperces beszélgetés alatt trágár jelzők kíséretében többször elismételte, hogy visszamegy, és mindenkit megöl, és „erre nyugodtan pecsétet tehet a kezelő”, az egész kórházat felgyújtja abban a pillanatban, ahogy a nagyanyja meghal. A férfi még kétszer felhívta a segélyhívót, és megismételte az intézmény felgyújtásával kapcsolatos fenyegetéseit.

A Komlói Járásbíróság előkészítő ülésen meghozott jogerős határozatával a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint visszaesőt – ítélték egy év börtönbüntetésre.

Rovatok