Index Vakbarát Hírportál

Törzsvendég rabolta ki a vidéki kocsma tulaját

2023. január 17., kedd 13:46

Rablás miatt vettek őrizetbe egy kiskunfélegyházi férfit, aki bántalmazta egy helybéli kocsma idős tulajdonosát. Kiderült, hogy a kocsma egyik vendége tartott igényt a bevételre, ezért megvárta, hogy az idős bezárjon, mögé lopakodott és háromszor arcon ütötte.

Kiskunfélegyházi kocsmájába biciklizett a 61 éves tulajdonos egy békés vasárnap reggelen 2023. január 15-én. Az idős férfi kinyitotta a presszót, majd várta a vendégeit. A kocsmában aznap is jó hangulatban múlatták az időt a törzsvendégek: italoztak, beszélgettek és biliárdoztak.

Ahogy a nap lement, a vendégek elszivárogtak, ezért este fél 8-kor elkezdett bezárni a tulaj. Először a kasszát zárta le, majd a bejárat következett, csakhogy ekkor erős ütéseket érzett az arcán. A bántalmazás hatására a tulajdonos az eszméletét elvesztette, majd amikor magához tért, rájött, hogy kirabolták: hiányzott a zsebéből a pénze, és a kasszát is kifosztotta a tolvaj.

Épp segítséget akart hívni, amikor észrevette, hogy még a telefonja is eltűnt. Egészen a közeli benzinkútig kellett mennie segítségért, majd egy ott dolgozó értesítette a hatóságot – számolt be a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói a helyszínre vonultak, és adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek. A helyszínelés közben az idős ember telefonját megtalálták, a földön hevert, valószínűleg a bántalmazásnál hagyhatta el a sértett. A nyomozati munka eredményeként hamar beazonosították a rablót, akit másnap elfogtak és őrizetbe is vettek. Kiderült, hogy a kocsma egyik vendége tartott igényt a bevételre, ezért megvárta, hogy a sértett bezárjon, mögé lopakodott és háromszor arcon ütötte. A rendőrök kezdeményezték az 55 éves helybéli letartóztatását.

Rovatok