Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor a kormányülésről üzent az EU-nak

2023. január 18., szerda 12:08

Kormányülést tartottak szerdán Budapesten Orbán Viktor vezetésével. A miniszterelnök a közösségi oldalán számolt be arról, miről tanácskozott a minisztereivel.

„A brüsszeli szankciók tovább súlyosbítják az európai energiaválság hatásait. Magyarországon rezsivédelmi költségvetéssel védjük a magyar családokat az energiaárak emelkedésétől. Ezen dolgozunk a mai kormányülésen is!” – írta Orbán Viktor.

A miniszterelnök korábban többször is kritikával illette az uniós szankciós politikát. „Az eredeti elképzelés szerint a szankciók segítettek volna a háborút lezárni, ezek azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket” – mondta Orbán Viktor tavaly decemberben a Kossuth rádióban, hozzátéve, hogy ezek a szankciók elhibázottak voltak, és nem érték el a céljukat.

2022 szeptemberében a Fidesz–KDNP Balatonalmádiban tartott frakcióülésén pedig úgy fogalmazott, Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális konfliktus, mivel a szankciók globális gazdasági háborúvá változtatták a küzdelmet.

A miniszterelnök ezután azzal folytatta, hogy szerinte a brüsszeli szankciók állnak a gazdasági nehézségek mögött, és azt mondta: ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne.

Rovatok