Index Vakbarát Hírportál

Belügyminiszteri elismerést kapott az Újbudán megsérült két rendőr

2023. január 19., csütörtök 17:16

Kiemelkedő tevékenységéért belügyminiszteri elismerést kapott a halálos kimenetelű újbudai intézkedésben megsérült két rendőr – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön a police.hu oldalon.

Az ORFK tájékoztatása szerint Pintér Sándor belügyminiszter az újbudai intézkedéskor tanúsított kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül jutalomban részesítette Kállai László főtörzszászlóst, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi rendőrkapitányságának körzeti megbízottját és Dobos László törzszászlóst, aki ugyanott szolgálatirányító parancsnok.

Az elismerést Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár adta át az országos és a budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében.

Mint megírtuk, 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor arról értesítették a rendőrséget, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akart jutni oda. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, így sikerült elfogni. Baumann Péter kórházba szállítását követően belehalt súlyos sérüléseibe.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert – közölte korábban a Belügyminisztérium.

A rendőrség tájékoztatása szerint Baumann Péter kilenc és fél éve szerelt fel, 2021-es teljesítményét kiválóra értékelték. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves. A rendőrgyilkosság gyanúsítottja, Sz. Szilárd beismerő vallomást tett, ennek ellenére nem kizárt, hogy megússza a börtönbüntetést – ha viszont a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytiglant is kaphat.

Baumann Pétert 2023. január 26-án, csütörtökön 13.00 órakor helyezik végső nyugalomra a Mátészalkai köztemetőben.

(Borítókép:  Kaszás Tamás / Index)

Rovatok