Index Vakbarát Hírportál

TEK-es akció zajlott le Budapesten, egy agresszív férfit vettek őrizetbe

2023. január 19., csütörtök 12:57

Szerda délután elfogtak egy férfit Óbudán, aki a gyanú szerint bántalmazta élettársát, majd közös gyermekükkel bezárkózott III. kerületi lakásukba.

A rendőrség honlapján arról számoltak be, hogy a férfival szemben kapcsolati erőszak bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A gyanúsított 2023. január 17-én (kedden) késő este megverte élettársát, majd bezárkózott a gyermekkel az óbudai lakásba.  

A rendőrök még aznap este értesültek a történtekről. A nő is beszámolt az őt ért bántalmazásról, és a segítségüket kérte párjával szemben. A rendőrök azonnal megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását, és

az adatgyűjtés, valamint a helyszínen tapasztalt körülmények alapján indokolttá vált a Terrorelhárítási Központ (TEK) kirendelése is.

A TEK munkatársai végül 2023. január 18-án (vagyis szerdán) 1 óra 25 perckor a lakásban elfogták B. Csabát, majd átadták a rendőröknek, akik előállították őt a kerületi rendőrkapitányságra. A kisfiú sértetlenül szabadult ki a lakásból. 

A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságán a férfit a nyomozók kapcsolati erőszak bűntett, könnyű testi sértés bűntett, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, őt a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek a letartóztatása érdekében – közölte a police.hu.

Rovatok