Index Vakbarát Hírportál

Megrugdalta ismerősét a kisbolt előtt, vádat emelt ellene az ügyészség

2023. január 19., csütörtök 12:33

Még 2020 júniusában történt egy újpesti kisbolt előtt a verekedés, amelynek ügyében most vádat emelt a Fővárosi Főügyészség, amely végrehajtandó börtönbüntetésre tett indítványt.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 41 éves férfival szemben, aki még 2020 júniusában ittasan keveredett szóváltásba ismerősével egy újpesti üzlet előtt, majd ezután bántalmazta is őt – olvasható a közleményben.

A vádirat szerint a vádlott 2020. június 11-én kora este találkozott pár ismerősével, köztük a sértettel, és egészen másnap hajnalig együtt italoztak. A társaság a hajnali órákban egy IV. kerületi éjjel-nappali bolt előtt tartózkodott, amikor a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki. A vádlott ezután rátámadt a másik férfira, megrúgta őt, aki ezt viszonozta, majd újabb, kölcsönös rúgások követték egymást, majd a sértett egyensúlyát vesztette, és beesett a parkoló autók közé.

A vádlott akkor odalépett a földön fekvő férfihoz, és többször megrúgta a fején és a hátán.

Egyik ismerősük ezután a vádlott és a sértett közé állt, amikor azonban ellépett onnan, a vádlott újra bántalmazni kezdte a sértettet, először ököllel megütötte, majd több alkalommal megtaposta és megrúgta a földön fekvő férfit. A sértett ezután kétszer is megpróbált felállni a földről, amihez a vádlott a kezét nyújtotta, és felsegítette őt, a következő mozdulattal azonban újabb ütést mért rá, aminek hatására a férfi mindkét alkalommal ismét földre került. Végül az egyik ismerősének a segítségével sikerült felállnia, és elhagynia a helyszínt.

A bántalmazás miatt a sértett az egész testén, de különösen a fején, zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés kitartó módja és intenzitása alkalmas volt arra, hogy a vádlott a sértettnek életveszélyes sérüléseket okozzon, azok elmaradása a véletlennek volt köszönhető – írják.

A Fővárosi Főügyészség a 41 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban vele szemben.

Az ügyhöz kapcsolódóan felvétel is készült, ahol tisztán látható a felek közötti dulakodás. 

Rovatok