Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a bőcsi gázolót

2023. január 19., csütörtök 09:08

Jogerősen 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Miskolci Törvényszék azt az autóst, aki halálra gázolt egy kerékpárost 2019 novemberében Bőcsön – közölte a bíróság csütörtökön.

Az MTI-nek megküldött kommüniké szerint a törvényszék ezzel enyhítette a Miskolci Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt korábban 2 év 6 hónap szabadságvesztéssel sújtotta és 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Mint írják, vádlott a baleset reggelén Hernádkak irányából érkezett autójával Bőcsre, menet közben a mellette ülő kiskorú gyermekéhez fordult, így nem vette időben észre az előtte kerékpározó sértettet, akit emiatt elütött.

A biciklis később a helyszínen meghalt. Noha a sofőr észlelte a balesetet, nem állt meg a helyszínen, hanem segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A fellebbezések folytán eljáró törvényszék enyhítette az elsőfokú bíróság ítéletét, ugyanakkor a másodfokú eljárásban meghallgatott szakértő érvelését is figyelembe véve nem tartotta alaposnak a vádlott és védője által előterjesztett, a segítségnyújtás elmulasztása alóli felmentést célzó perorvoslatot – olvasható a közleményben.

Rovatok