Index Vakbarát Hírportál

Galambok közé rejtett, zárjegy nélküli cigarettára csapott le a NAV

2023. január 19., csütörtök 09:31

Több mint 200 zárjegy nélküli cigarettára bukkantak nemrég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy bolgár férfi furgonjában, aki a dohánytermékeket galambok közé rejtette.

Galambok alá rejtette a zárjegy nélküli cigarettákat egy bolgár férfi, akit nemrég az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Az összesen kétszázhúsz doboz hamis dohánytermék mellett ismeretlen eredetű alkoholt és hamis ruhákat is találtak a furgonban – adta hírül az MTI.

A NAV közlése szerint a kisbusz négy utasával Bulgáriából Olaszországba tartott. Az élő galambok közé rejtett cigarettát, a 256 különféle márkajelzésű pulóvert, nadrágot és 70 liter ismeretlen eredetű alkoholt a raktérben találták meg.

Az egyik utas elmondta a pénzügyőröknek, hogy a raktérből előkerült madarak, a cigaretta és az alkohol is az övé, azokat Olaszországba akarta vinni.

A sofőr a ruhákról nem tudott, azokat postacsomagként szállította – tették hozzá, tudatva: az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint kilenc és fél millió forint értékű árut lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak – áll a közleményben.

Rovatok