Index Vakbarát Hírportál

Víz és fűtés nélkül maradhat a Noé Állatotthon egyik menhelye, sürgős segítséget kérnek

2023. január 19., csütörtök 19:06 | aznap frissítve

Egy hét múlva áram, víz és fűtés nélkül maradhat a Noé Állatotthon egyik Vas vármegyei menhelye. A Szergényi rehabilitációs menhelyen 100 állat él, akiknek az élete múlik most azon, hogy az alapítvány elérje az áramszolgáltatót, és szerződést köthessenek.

A közösségi oldalukon kér sürgős segítséget a Noé Állatotthon Alapítvány. A Facebook-bejegyzésükben azt írják, életek múlnak azon, hogy új áramszolgáltatót találjanak, mivel 2023. január 26-ától áram nélkül, pontosabban víz – mivel elektromos szivattyúval működik a kút –, világítás és fűtés nélkül maradhat a Szergényi rehabilitációs menhely száz állata.

Mint írják, korábbi áramszolgáltatójuk az energiapiacon kialakult helyzet miatt 2022 októberében felmondta az áramszolgáltatási szerződésüket. Az alapítvány azonnal másik szolgáltató után kezdett kutatni, de nem sok sikerrel. Több mint 10 szolgáltatót kerestek meg, de volt, aki elutasította őket, míg a többi esetben semmilyen választ nem kaptak. Hozzátették, hogy egyetlen lehetőségük az MVM, a környék áramszolgáltatója maradt, azonban őket szinte lehetetlen elérni.

Az alapítvány beszámolója szerint már 2022 októberében visszaküldték az adatbekérő formanyomtatványt, azóta az ügyben nem történt előrelépés.

Telefonon ügyintézővel beszélni lehetetlen, azóta minden munkanap két ember hívja őket, számtalan üzenetet hagytunk visszahívásra. De itt tényleg több száz hívásra gondoljatok. Az összes létező e-mail-címre írtunk, kértünk, könyörögtünk. Ügyfélszolgálati iroda helyben nincs, az áramszolgáltatásra, jobb híján a gázos ügyintézőkhöz bementünk. Ezután továbbmentünk Szombathelyre, ott is csak lakossági ügyfelekkel foglalkoznak, és tőlük is csak azokat az általános elérhetőségeket kaptuk, amik elérhetetlenek és/vagy nem válaszolnak! Céges személyes ügyfélszolgálat NINCS!!!

– olvasható a bejegyzésben.

Arról is írnak, hogy január 19-én levelet kaptak korábbi szolgáltatójuktól, hogy 2023. január 26. és február 25. között valamikor lekapcsolják a menhelyen az áramot, és akkor nem tudnak majd vízhez jutni a kútból, nem tudnak világítani és fűteni a beteg kutyáikra

Éppen ezért olyan releváns MVM-kapcsolatra van szükségük, akivel tudnak ebben az ügyben egyeztetni. Azt kérik, aki tud ebben segíteni nekik, hívja fel a 06-30-911-9402-es telefonszámot, vagy írjon az info@noeallatotthon.hu e-mail-címre.

(Borítókép: Ege Gurun / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok