Index Vakbarát Hírportál

Megtalálhatták az olasz maffiafőnök titkos búvóhelyét

2023. január 19., csütörtök 07:27

Titkos búvóhelyet fedeztek fel a nemrég letartóztatott Matteo Messina Denaro olasz maffiózó lakásánál. A hatóságok szerint kulcsfontosságú iratok lehetnek a bűnöző birtokában.

Megtalálhatta az olasz rendőrség Matteo Messina Denaro maffiafőnök búvóhelyét. A szicíliai maffia „utolsó keresztapjaként” számontartott, harminc éve szökésben lévő bűnöző rejtekhelyére egy szicíliai kisvárosban, Campobello de Mazarában bukkantak rá. Mint ismeretes, ebben a városban fedezték fel Denaro lakását is.

A nyomozók beszámolója szerint a helyszínen smaragdot, gyémántot és egyéb drágaköveket találtak, ugyanakkor olyan dokumentumokat is kerestek, amelyről azt feltételezték, hogy Denaro birtokában vannak. Ilyen például a helyi maffia „főnökök főnöke”, Toto Riina titkos archívuma, amelyet maffiabesúgók szerint Denaro lopott el. A The Guardian azt írta, az iratok a hatóság feltételezései szerint az elmúlt 40 év maffiagyilkosságainak titkait tartalmazhatják. 

Denaro lehet a kulcs

Az olasz ügyészek szerint Denaro lehet a kulcs a szicíliai maffia által elkövetett legszörnyűbb bűncselekmények némelyikéhez, köztük az 1992-ben elkövetett bombatámadásokhoz, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes bírák 1996-os meggyilkolásához és egy maffiózó 12 éves fiának megfojtásához és savban feloldásához. 

A bűnözőt 2002-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték számos ember személyes meggyilkolásáért és több mint egy tucat ember meggyilkoltatásáért. 

Rovatok