Index Vakbarát Hírportál

Nagy a baj az egyik szakrendelőben Érden, már a műtéteket sem tudják elvégezni

2023. január 20., péntek 18:29

Egy érdi szakrendelő, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény pénteken közölte, hogy a jövő hónaptól kezdve szinte az összes műtétet fel kell függeszteniük, mert az utolsó műtőssegédjük is távozik.

Az intézmény főigazgatója a Facebookon írt arról, hogy nagy bajban vannak. „Egyetlen műtőssegédünk tegnap beadta felmondását. Műtőssegéd nélkül a szemészeti műtéteken kívül más beavatkozást nem tudunk végezni, így a műtétek (hacsak nem találunk két héten belül egy »kész« utódot) nagy része február 1-től elmarad. Az érintett betegeket kollégáim ma elkezdik telefonon értesíteni” – olvasható a posztban. 

A bejegyzésben egyben azt is közölték, hogy a szokásosnál jelentősen magasabb fizetésért keresnek műtőssegédet.

Az állás betöltéséhez 8 általános megléte szükséges, egészségügyi tapasztalat előny ugyan, de annak hiánya nem kizáró ok! Az állást betöltő a sikeres betanítás és próbaidő után – a mi költségünkön – műtőssegédi képzésen vesz részt

– írták a felhívásban. 

Csőzik László, Érd polgármestere az Alfahír portálnak nyilatkozva megerősítette, hogy a szakrendelő önkormányzati tulajdonban van. Hozzátette azt is, hogy szerinte az egészségügy országos szinten „tragikus” helyzete, amire a mostani eset rámutat.

Rovatok