Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté újra megpróbálja, ismét feloldaná a külföldi választási pénzekről szóló jelentést

2023. január 20., péntek 14:30

A Fidesz frakcióvezetője ismételten kezdeményezte annak a nemzetbiztonsági bizottsági jelentésnek a feloldását, amely a külföldi választási támogatásokról szólt. Erről Kocsis Máté számolt be a saját Facebook-oldalán.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ismét kezdeményezte, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága oldja fel azt a jelentést, amely „a választások befolyásolására” érkezett külföldi pénzekről készült.

A kormánypárti politikus a közösségi oldalán arról írt, hogy „új fejlemények láttak napvilágot a dollárbaloldal ügyében a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén. A magyar választások befolyásolására több pénz érkezett külföldről, és egyre inkább tisztul a kép a hazai baloldali és liberális szereplőket illetően is”.

Mivel a ma megismert jelentés 2052. december 31-ig került szabályszerűen titkosításra, és így a részletekről nem áll módomban tájékoztatást adni, ezért kezdeményeztem a minősítés feloldását

– fogalmazott bejegyzésében Kocsis Máté, aki reméli, hogy a jelentés hamarosan mindenki számára elérhető lesz, mert azt szerinte minden magyarnak joga van tudni.

(Borítókép: Kocsis Máté 2022. április 27-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok