Index Vakbarát Hírportál

Születésnapját ünnepelte volna Budapesten a megkéselt francia férfi

2023. január 22., vasárnap 07:42

A 2020-ban életét vesztő francia férfi, Clément Bouly barátnőjétől kapta ajándékba a budapesti utat, amely tragikus véget ért.

Amint arról korábban már írtunk, a rendőrség befejezte a nyomozást annak a brit–amerikai férfinak az ügyében, aki 2020 februárjában szúrt le egy francia állampolgárt Budapesten. Az esetről korábban a rendőrség ezt a videót tette közzé:

Születésnapi ajándéknak indult

Clément Bouly a barátnőjétől születésnapjára kapta ajándékba a budapesti kirándulást, három napot töltöttek volna el a magyar fővárosban. A gyilkosság reggelén, reggel hat óra körül reggeliért ment le a férfi, amikor a részegen hazafelé tartó D. Miklóssal találta magát szembe. 

Az amerikai–brit állampolgárságú férfi átfutott az úton, és látszólag minden ok nélkül mellkason szúrta késével a mellette elsétáló Boulyt.

A fiunk a barátnőjével jött Magyarországra, mert másnap lett volna a születésnapja, ezzel az úttal pedig a szerelme lepte meg. Tőle értesültünk a haláláról is. Sokkoló volt. A feleségem sikoltozott, sokáig el sem akarta hinni, mi történt a gyerekünkkel

– mondta a Blikknek az áldozat édesapja, aki arról is beszélt, hogy hivatalos tájékoztatást először nem is kaptak, így a magyar fővárosba érkezésükig még reménykedtek benne, hogy gyermekük mégis életben lehet.

A gyilkossággal vádolt D. Miklós anyja magyar, az apja pedig félig magyar származású. Jómódú családban nevelkedett, informatikát tanult, de az egyetemet nem végezte el, később banki applikációk fejlesztésével foglalkozott – írja róla a lap

A szakértők szerint bipoláris zavarral küzd, de beszámítható. Bár az elfogása után elismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróságon már azt állította, semmire sem emlékszik. A tárgyaláson a francia férfi családja is jelen volt.

Meglepett és megdöbbentett bennünket a fiunk gyilkosa ellen kért enyhe ítélet. A tárgyaláson a jelenlétünkkel szerettünk volna tisztelegni Clément előtt, és emlékeztetni a hóhérját, hogy nemcsak egy vele közel egykorú fiatalember életét oltotta ki, hanem egy egész családot és rengeteg barátot is tönkretett

– magyarázta az édesapja.

A francia Lille városában élt férfi temetésén több mint 700 ember volt jelen, három évvel halála után pedig a szobája még mindig érintetlen, szülei így őrzik az emlékét. Az áldozat édesapjának első feleségével van eltemetve közös sírban.

Rovatok