Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi sajtókonferenciát tartanak a Mathias Corvinus Collegiumban

2023. január 22., vasárnap 20:29

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) január 25-én kezdődő kétnapos konferenciáján magyar és külföldi szakértők, újságírók, laptulajdonosok, kiadók vitatják meg azt, hogy miként alakultak át napjainkban a médiafogyasztási szokások.

A konferencia központi kérdése, hogy miként reagálnak a napjainkban tapasztalható változásokra a lapkiadók, médiatársaságok vezetői, tulajdonosai. Az eseménynek a magyar szereplők mellett több külföldi vendége is lesz.

Magyarországra érkezik többek közt

Jair Netanjahu jobboldali podcaster, véleményvezér, Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő fia.

Az ifjabb Netanjahu olyan kijelentéseivel hívta fel magára a figyelmet, hogy a magyar miniszterelnök egyik fő ellenlábasa, Soros György Izrael állam és a zsidó nép egyik legnagyobb ellensége is, mivel szerinte ő áll az izraeli társadalom bomlasztásának számos folyamata mögött.

Felszólal a konferencián Ian Greenfield, a jeruzsálemi székhelyű Gefen Publishing House vezérigazgatója is. A meghívottak között van Sohrab Ahmari, iráni–amerikai származású katolikus újságíró is, aki az American Conservative hasábjain az ukrán háború kitörése után nem sokkal arról írt, miként ne gondolkodjunk Ukrajnáról.

Németországból a konferenciára érkezik Alexander Marguier, a német Res Publica Verlag vezetője (a Cicero című lap kiadója), Florian Nehm, az Axel Springel SE Kiadó európai ügyekért felelős vezetője, valamint Roland Tichy és Ralf Schuller német újságírók is részt vesznek a konferencián.

A magyarországi médiahelyzetről Vaszily Miklós (a TV2 igazgatótanácsának elnöke, az Indamedia társtulajdonosa), Koltay András (a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke), valamint Szánthó Miklós (az Alapjogokért Központ vezetője) beszél az eseményen. 

(Borítókép: Róka László / MTI)

Rovatok