Index Vakbarát Hírportál

Ha teheti, ne induljon el autóval a Normafához

2023. január 22., vasárnap 13:50

A télies, havas időjárás a legtöbb embert a természetbe csábítja. A BKK arról tájékoztatott, hogy a Normafánál megteltek a parkolók, így aki teheti, használja inkább a tömegközlekedési eszközöket.

A Normafánál megteltek a parkolók, aki teheti, használja a közösségi közlekedést – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

A Normafa Park Facebookon már tegnap arról tájékoztatott, hogy 2-3 centiméteres a hóvastagság, több helyen is jegesek voltak az erdei utak. Ez a mai nappal sem változott, bejegyzésük szerint a hóvastagság körülbelül három centiméteres, a hó vizes, olvad, szánkózásra nem alkalmas. A hőmérséklet a hóágyúzást sem teszi lehetővé.

Több vármegyében már vastagon áll a hóréteg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra hat vármegyére adott ki figyelmeztetést, miszerint 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, valamint Zala vármegyében.

Amint arról már egy korábbi cikkünkben írtunk, Bakonyoszlopon 13, Komlón pedig 18 centiméter vastag hóréteget jelentettek, amely várhatóan délutántól olvadni kezd majd. A csapadékos időt okozó mediterrán ciklon kelet, délkelet felől újra enyhébb levegőt szippant be, így a legtovább északnyugaton tart ki a havazás. Ezzel szemben keleten akár tíz fok feletti hőmérsékletet is mutathatnak a hőmérők.

Rovatok