Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Sziget fesztivál egyik ismert szervezője

2023. január 22., vasárnap 15:20

Meghalt Lakos László, aki korábban sok éven át volt a Sziget fesztivál technikai vezetője.

Halálhírét a közösségi médiában jelentették be több bejegyzésben, egyebek mellett a fesztiválszervező kollégák is posztoltak erről. 

Lakos Laci nemcsak jelen volt a legnagyobb hazai fesztiválok indulásakor, hanem műszaki vezetőként a neve évtizedeken át össze is forrt ezek felépítésével, működésével. Isten veled, Laci, őszinte részvétünk a családodnak!

– írták a Strand Fesztivál szervezői egy bejegyzésben.

Lakos Lászlóval 2016-ban a Librarius portál készített részletes interjút arról, hogy mi minden kell egy fesztivál felépítéséhez. Az interjúban Lakos László elmondta, hogy már az 1980-as években is részt vett világsztárok (Carlos Santana, Tina Turner, Bon Jovi, Queen) magyarországi fellépéseinek szervezésében, később pedig a Sziget mellett több más magyar fesztivál (Hegyalja Fesztivál, Mezőtúri Rockfesztivál) szervezésében is részt vett.

Én azt szeretem, amikor van egy üres mező, ahol létre kell hozni egy várost. Meg kell találni, hogy hol van áram, víz… A szennyvízrendszert legyártottuk magunknak: hatvan-hetvenezer ember szennyvizét tudjuk így kezelni. Ezek nagyrészt nemcsak saját gyártású, de ráadásul saját fejlesztésű eszközök is

– mondta az interjúban Lakos László. 

Rovatok