Index Vakbarát Hírportál

Bayer Zsolt: Zacher Gábor példát mutat mocskosságból és tisztességtelenségből

2023. január 23., hétfő 16:13

A napokban Zacher Gábor erős kritikát fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnökről, akinek szerinte le kéne fogynia, és példát kéne ezzel mutatnia. Bayer Zsolt reagált a történtekre, szerinte a toxikológus egy „ostoba, öntelt s**gfej”, aki példát mutat mocskosságból és tisztességtelenségből. Az üggyel kapcsolatban az Index kereste Zacher Gábort.

Amint arról a napokban beszámoltunk, Zacher Gábor toxikológus szerint a magyar miniszterelnöknek és a hazai influenszereknek példát kellene mutatniuk a társadalomnak azzal, hogy egészséges életmódot folytatnak. Mint mondta: a politikusok és a sztárvilág celebjei rengeteg emberre gyakorolnak hatást, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit mutatnak magukról.

A toxikológus szerint annak lenne igazán népegészségügyi haszna, ha az elhízott közéleti szereplők kiállnának a magyar emberek elé, és arra biztatnák a túlsúlyosokat, hogy egy év alatt fogyjanak le 25 kilót.

Bayer Zsolt magyar jobboldali, konzervatív újságíró hétfőn reagált Zacher Gábor kijelentéseire, blogján kemény szavakkal illette a toxikológust.

Ezt is jegyezzük meg jól. Mert példát mutat, mert példaértékű. Példát mutat aljasságból, mocskosságból, tisztességtelenségből – vagyis mindabból, ami ezeknek a lényege odaát. Például el ne felejtsük, de soha: »ugyanezek« nyilvános idegrohamot kapnak, ha bárkit merészelnél úgy nevezett »bodyshamingelni«. Ez magyarul azt jelenti, hogy kigúnyolni a külseje miatt

– fogalmazott Bayer Zsolt, aki szerint „ha például az Egyesült Államokban egy százötven kilós, rusnya, hájfejű, nőnek öltözött beteg barom nyeri a tizenéves lányok szépségversenyét, akkor illik meghatódva könnyezni, hogy ez milyen szép”. 

Úgy gondolja, az már csak hab a tortán, hogy egy orvos gúnyolja ki a magyar miniszterelnököt – ráadásul az RTL-en, „az abnormális, a visszataszító, az undorító, az ocsmány fellegvárában”. Szerinte egy orvos, egy toxikológus, a mindenféle szenvedélybetegségek gyógyítója inkább példát mutathatna azzal, hogy nem dohányzik, vagy legalább titokban tenné azt.

Zacher is csak egy a Született gyilkosok »médiag...i« közül. Gyújts rá Zacher, mutass példát! Te ostoba, öntelt s**gfej...

– zárta sorait a műsorvezető.

Az üggyel kapcsolatban az Index kereste Zacher Gábort, aki azt mondta, ő nem látta a bejegyzést, nem olvas blogokat, és nem érdekli, hogy mit írnak róla.

(Borítókép: Bayer Zsolt 2022. július 22-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok