Index Vakbarát Hírportál

Régi-új polgármestert választottak Demjénben

2023. január 23., hétfő 06:43

A települést már korábban irányító Fodor Géza lett a Heves vármegyei Demjén polgármestere, ahol vasárnap tartottak időközi választást.

A függetlenként induló korábbi városvezetőt, Fodor Gézát választották polgármesterré a Heves vármegyei Demjénben tartott időközi választáson vasárnap – közölte az MTI-vel a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője.

Szász Kata elmondta: az időközi választás nem hivatalos végeredménye szerint a régi-új polgármester 184 voksot gyűjtve 21 szavazattal kapott többet ugyancsak független jelöltként induló riválisánál.

A négy képviselői helyért összesen 13-an indultak, szintén mindannyian függetlenként – tette hozzá. Egyúttal azt is jelezte, hogy a névjegyzékben szereplő 506 szavazópolgár közül 349-en adták le voksukat, emellett 10 érvénytelen szavazólapot találtak.

Tájékoztatása szerint a választás ideje alatt Demjén egyetlen szavazókörében rendkívüli esemény nem történt, a negyedik önkormányzati képviselői mandátumról végül sorsolás döntött, miután itt szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között.

Szász Kata emlékeztetett: az időközi választásra azért volt szükség Demjénben, mert 2022 októberében a helyi képviselő-testület a polgármester és a képviselők közti ellentét miatt egyhangúlag saját feloszlatásáról döntött.

Rovatok