Index Vakbarát Hírportál

Két gyanúsítottja is van a méregdrága hókotrásnak

2023. január 23., hétfő 14:10

Vádemelési javaslat is született abban a túlárazott hókotrási ügyben, amelyben nemrég Polt Péter legfőbb ügyész ismertette az aktuális állást.

Az azóta már megszűnt Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményének számító Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) korábbi hóeltakarítási ügyében kérdezte levélben Polt Péter legfőbb ügyészt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus az évek tartó nyomozás állására volt kíváncsi a hó- és síkosságmentesítés túlárazásának ügyében, január elején keltezett levelében.

Hadházy Ákos kérdésében azt írta: mi történt azóta, hogy az ügyészség a megszüntetett rendőrségi eljárás folytatását rendelte el még 2020. július 7-én? Sikerült-e azóta tisztázni a tényállást, összehasonlítani a piaci árakat és a hasonló megrendeléseket, hallgattak-e ki tanúkat, van-e gyanúsítottja az ügynek?

Polt Péter válaszából kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya 28 személyt tanúként, 2 személyt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki az ügyben.

A legfőbb ügyész arról is beszámolt, hogy a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal küldte meg a befejezett nyomozás iratait a Budapesti IX. Kerületi Ügyészségnek, ahol már folyamatban van a vádemelés kérdésében való döntés meghozatala.

Még 2015-ben merült fel, hogy a Türr István Képző és Kutató Intézet túlárazottan rendelhette meg egy futballpályányi terület hóeltakarítását évi 25 millióért egy reklámcégtől. Az ügyben azután nyomozás indult, amit 2019-ben  eredmény nélkül zártak le, de az ügyészség végül elrendelte a folytatást.

Rovatok