Index Vakbarát Hírportál

Újra megtartják a konzervatív dzsemborit, Orbán Viktort kérték fel főszónoknak

2023. január 24., kedd 17:04

„Együtt erő vagyunk!” – ezzel a mottóval rendezi meg idén újra az Alapjogokért Központ a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten.

A szervezet Facebook-oldalán azt is bejelentették, hogy a május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának a szervezők ebben az évben is Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel.

Az Alapjogokért Központ a CPAC-ről kifejtette, hogy eredetileg a hetvenes évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezték meg a magyar fővárosban, annak mottója az „Isten, haza, család” volt. Az Alapjogokért szerint az esemény több mint 1500 embert, köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert mozgatott meg, és óriási érdeklődést váltott ki, „szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki”.

A központ partnere, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének, az idei CPAC Hungary fókuszában pedig a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni

– olvasható a posztban.

Orbán Viktor a tavalyi CPAC Hungaryn a konzervatív recept 12 pontjáról beszélt, amiről itt írtunk részletesen. A miniszterelnök az amerikai CPAC-en is felszólalt, amiről szintén beszámoltunk.

Rovatok