Index Vakbarát Hírportál

Fontos beszédre készül Orbán Viktor, ekkor áll színpadra a miniszterelnök

2023. január 24., kedd 19:45

2023. február 18-án, szombaton tartja meg Orbán Viktor miniszterelnök idei évértékelő beszédét – írja a Magyar Nemzet.

Havasi Bertalan erősítette meg a sajtóértesülést. A kormányfő sajtófőnöke hozzátette: valószínűleg ezúttal is a Várkert Bazárban kerül megrendezésre az esemény. A tervezés, az előkészületek még zajlanak – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Az ukrajnai háború, az energiaválság, az infláció és az uniós szankciós politika az utóbbi hónapokban mindig beszédtémát szolgáltatott a kormánypárti politikusoknak, várhatóan ezeket a témaköröket is érinti majd a miniszterelnök, akinek évértékelőjét nagy várakozás övezi.

A kormányfő vélhetően bővebben beszél majd arról, hogy a kormány miként szeretné megvédeni Magyarországot a külső veszélyekkel szemben – írja az Origo.

December 21-én rendhagyó Kormányinfó keretében értékelte a 2022-es esztendőt Orbán Viktor miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár társaságában. Orbán Viktor beszédében kiemelte, hogy emlékei szerint a rendszerváltás óta ez volt Magyarország legnehezebb éve, de úgy véli, mindennek ellenére hazánk rendkívüli teljesítményt nyújtott. Ezután hat pontban foglalta össze a 2022-es évet, ezekről részletesen ebben a cikkben írtunk. 

A miniszterelnök tavalyi évértékelője 2022. február 12-én volt, az Index percről percre tudósította az eseményt, ezt itt találja. Az összefoglalót a kormányfő huszonharmadik érvértékelőjéről itt olvashatja.

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. október 3-án. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Rovatok