Index Vakbarát Hírportál

Öt hónapos csecsemőt keres a rendőrség

2023. január 24., kedd 19:45

Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként köröz a rendőrség egy öt hónapos csecsemőt, Szabó Kittit, akit a Magyar Nemzet értesülései szerint jogtalanul vett magához egy brit–afgán nemzetiségű pár. A kisbaba körözését még tavaly, karácsony előtt néhány nappal rendelte el a Dabasi Rendőrkapitányság. A lap úgy tudja, egy örökbefogadási eljárásban, de valószínűleg szabálytalanul került a külföldi párhoz.

A rendőrség oldalán elérhető körözési adatokból kiderül, hogy a tavaly augusztusban született Szabó Kittit 2022. december 21. óta keresi a Dabasi Rendőrkapitányság. A Magyar Nemzet rendőrségi forrásokból úgy értesült: az ügy hátterében egy gyámügyi eljárás áll: a babát egy brit férj és afgán felesége akarta örökbe fogadni, a kicsi Ócsán került nevelőszülőkhöz, amikor elkezdődött az örökbeadási eljárás. 

A lap azt írja, miután a kislány vér szerinti édesanyja lemondott a gyermekről, a gyámhivatal kiállította a szükséges papírokat. A házaspár megjelent Ócsán, a nevelőszülőtől kikérték a gyermeket, aki oda is adta nekik, ezt követően a külföldi pár ismeretlen helyre távozott. Az információk szerint a gyámhivatal eljárási hibát követett el, a hivatalos eljárás nem zárult le, a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt, és vitte magával.

A lap szerint a brit–afgán pár ellen még nem adtak ki körözést, valamint a gyermeket átadó nevelőszülő ellen sem indult eljárás. Az üggyel kapcsolatban keresték a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot és a rendőrséget, de egyelőre nem kaptak választ.

Rovatok