Index Vakbarát Hírportál

Újabb titkos hangfelvétel látott napvilágot a Völner–Schadl-ügyben

2023. január 24., kedd 07:15

Nyilvánosságra került egy újabb hanganyag, hogy miről beszélt egymással a végrehajtók botrányának két főszereplője, Völner Pál volt igazságügyi minisztériumi államtitkár és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

A minap már ismertettünk egy ehhez hasonló hangfelvételt, ott Völner Pál beszélt arról, tudna olyat mondani, amelytől más politikusoknak meginoghatna a széke.

Most a Blikk tett közzé egy újabb hangfelvételt, amelyen Völnernek, Schadlnek és az ügy többi gyanúsítottjának a telefonbeszélgetései hallhatóak. A felvételen szó esik arról, hogy miként lökdösik át a vizsgákon azokat az egyetemi hallgatókat, akik hajlandóak fizetni ezért. 

A felvételen szó esik ezenkívül arról is, hogy a végrehajtói pályázatok kiírását miként egyeztette egymással Völner Pál és Schadl György. Továbbá Schadl egy kollégájával beszélt arról, mit kell tenni akkor, ha egy bizonyos végrehajtót meg akarnak rendszabályozni. 

„Ha felfüggesztenek vagy valakit felállítanak, akkor mindenkit a saját irodája helyettesít […]. És R. [egy felfüggesztett végrehajtó – a szerk.] ugat, hogy a saját irodáján át helyettesítsék, és őt illesse meg az árbevétel, amihez nyilván nem fogunk hozzájárulni. De addig is kéne valamiféle rendelet, amit k*rva gyorsan össze kell pakolni. Mi összerakunk egy tervezetet, de nagyon égeti a talpunkat a sztori” – mondta Schadl az utóbbi telefonbeszélgetésen, amelyben azt is elhangzott: 

R. [egy végrehajtó – a szerk.] már ott tart, hogy feljelentette a P.-t, bűnpártolásért már feljelentette K.-t, és előre fenyegetőzik, hogy feljelenti a Varga Juditot bűnpártolással, meg a Völnert is.

Schadl Györgyöt 2021 őszén fogták el, miközben (a gyanú szerint) épp megpróbált elmenekülni az országból. Társaival együtt jelenleg is börtönben van, de a végrehajtói kar éléről továbbra sem váltották le

Rovatok