Index Vakbarát Hírportál

Szénhidrogén-szennyezés a Környei Ipari Park területén

2023. január 26., csütörtök 06:17

Szénhidrogén-szennyezést észleltek a Környei Ipari Parknál. Az UBM Holding Nyrt. már vizsgálja az esetet.

Jelentős, szénhidrogén-eredetű szennyezést tártak fel a Környei Ipari Park területén – közölte az UBM Holding Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Mint ismertették, valószínűsíthetően az ingatlan felszíne alatt található használaton kívüli tartályokból, vagy az ezekhez kapcsolódó vezetékekből származik a szennyezés, amely az ipari park környékén található további területeket is érinti.

Az UBM Holding Nyrt. leányvállalata, az UBM Feed Zrt., valamint a cégcsoportba tartozó további társaságok sem az ingatlan tulajdonjogának megszerzését megelőzően, sem azt követően nem folytattak olyan tevékenységet a területen, amelyből a szennyezés származhatna. A szennyezés észleléséig nem is volt tudomásuk az ingatlanon található tartályokról – írják a tájékoztatásban.

Még vizsgálják az esetet

A szennyezés pontos mértékének megállapítására, a szennyezésért felelősök beazonosítására a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya eljárásán fog sor kerülni – jelezte az UBM Holding Nyrt.

Az UBM Holding Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde standart kategóriájában jegyzik, a papír 27 600 forinton zárt szerdán, árfolyama egy év alatt 24 ezer forint minimumot és 29 200 forint maximumot ért el – közölte az MTI.

Rovatok