Index Vakbarát Hírportál

Itt a lista, ezek most a legvonzóbb munkahelyek Magyarországon

2023. január 26., csütörtök 11:58

A Munkahelyeink.hu második alkalommal készítette el Top Employers listáját, amely a munkavállalók véleménye alapján állapítja meg a legjobb magyar munkahelyek rangsorát. Az egyedi módszertani kritériumrendszert alkalmazó lista első helyére az Audi Hungaria került, amit a Bosch Magyarország és a Penny Magyarország követett.

A válaszadók a következő munkavállalói szempontok mentén értékelték a munkahelyeket:

A korábbi és jelenlegi munkavállalók véleménye alapján Magyarországon ezek voltak a legkedveltebb munkahelyek 2022-ben (a teljes általános rangsor ezen a linken tekinthető meg):

  1. Audi Hungaria
  2. Bosch Magyarország
  3. PENNY
  4. McDonald’s Magyarország
  5. Lidl Magyarország
  6. MÁV-START
  7. SPAR Magyarország
  8. Magyar Telekom
  9. Continental Hungary
  10. eMAG

„A dolgozók véleményének nagy számban történő anonim megosztása a nyilvánosságban ma már nagyban hozzájárulnak egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtéséhez, ezért továbbra is arra szeretnénk bátorítani a munkavállalókat, hogy használják a platformunk nyújtotta lehetőségeket, és adjanak hangot észrevételeiknek” – mondta el Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu alapítója és ügyvezető igazgatója.

A legtöbb munkahelyen 10 százaléknál is nagyobb béremelés várható – írta korábban a Világgazdaság a legnagyobb szakszervezeti szövetségek tájékoztatására hivatkozva.

A lapnak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy a vállalatok nincsenek könnyű helyzetben, a bérfeszültség elkerülése miatt ott is emelniük kell, ahol a munkavállalók a két minimálbér között vagy az átlagbér körül keresnek.

A minimálbér és a garantált bérminimum idei, csaknem 20 százalékos emelésével ugyanis sokan elvesztették korábbi bérelőnyüket.

(Borítókép: az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárának járműszerelő részlegében 2020. április 27-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Rovatok