Index Vakbarát Hírportál

Nyomozást indít a rendőrség az Eötvös József Gimnáziumban történt korrupciós ügyben

2023. január 26., csütörtök 16:23

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el az Eötvös József Gimnáziumban történt eset miatt – tudta meg az Index. Korábbi cikkünkben számoltunk be arról, hogy az egyik legelitebbnek számító budapesti gimnáziumban egy hangfelvétel tanúsága szerint a középiskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a túljelentkezés ellenére is fenntart iskolai helyeket arra az esetre, ha az írásbelit elbukó gyerekeket be akarják fizetni a szüleik.

Meghökkentő dolog látott napvilágot minap, egy hangfelvétel szerint ugyanis annak, aki biztos helyet akar magáénak tudni a budapesti Eötvös József Gimnáziumban, minimum félmillió forintot kell letennie az asztalra. Ezzel kapcsolatban kereste az Index a Belügyminisztériumot. Arról érdeklődtünk, van-e valamilyen fejlemény az ügyben. Az Index kérdésére a következő hivatalos válasz érkezett:

A Belügyminisztérium a médiatartalom-szolgáltatók híradásaiból értesült a kérdezett ügyről, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el.

A felvételen, amelyen feltételezhetően az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, Kálmán Gáborral beszélget egy édesapa, többször említik az iskola igazgatójának nevét is.

Az édesapa fia az Eötvös hatosztályos gimnáziumába felvételizett, de a felvételi követelményeknek nem tudott eleget tenni. A beszélgetésből azonban úgy tűnik, hogy ezt korrupcióval sikerült megoldani, ugyanakkor – bár a félmillió forintot már letették az asztalra – mégsem érzik biztosítottnak, hogy gyermekük az Eötvösben fogja folytatni a tanulmányait. 

A HANGFELVÉTEL LEGNAGYOBB KÉRDÉSE, HOGY A FÉLMILLIÓS VESZTEGETÉSI PÉNZT MEG KELL-E TOLDANI MÉG VALAMIVEL.

Aztán egy lakásfelújítás-ügy kerül szóba: „A Moss Laci lányának a lakásfelújítása történt, kettő nap alatt a kért összeget teljesítettük – mondja az édesapa a felvételen. – Én azt kérdezem, hogy a félmillió forint volt kevés?” – kérdezi Kálmán Gábortól, jelezve, hogy szívesen megtoldják az összeget.

Rovatok