Index Vakbarát Hírportál

Végső nyugalomra helyezik az Újbudán halálra késelt rendőrt

2023. január 26., csütörtök 10:45

Szirénázó autókkal és buszokkal vonultak a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai hősi halottjuk, Baumann Péter temetésére. A posztumusz rendőr főhadnagyot 2023. január 26-án csütörtökön a Mátészalkai Köztemetőben délután 1 órakor helyezik végső nyugalomra.

Az egész országot megrázta a január 12-én éjjel történt rendőrgyilkosság, amikor Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját kalapáccsal betörte azért, hogy oda bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman megpróbálták megbilincselni a 35 éves férfit, ám az hirtelen a rendőrökre támadt, majd ütésekkel és rúgásokkal próbálta megakadályozni a kényszerintézkedést.

A férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta. A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán sérült meg, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette.

Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

A posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját katonai tiszteletadás mellett 2023. január 26-án 13 órakor helyezik végső nyugalomra a Mátészalkai Köztemetőben. 

A budapesti rendőrök szirénázó autókkal és buszokkal vonultak át a fővároson, hogy részt vegyenek Baumann Péter temetésén, és végső búcsút vegyenek hősi halottjuktól. Mint írják:

Kollégáink a főváros minden kerületéből útra keltek, hogy elbúcsúzzanak, hogy tisztelegjenek hős rendőrünk előtt. A temetésen minden budapesti rendőr – akinek szolgálati feladata engedte – részt vesz. Összetartunk, összetartunk!

– írta a BRFK hivatalos Facebook-oldalán.

Arról, hogy mi várhat a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfire a börtönben,ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

(Borítókép: Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok