Index Vakbarát Hírportál

Autós üldözés Szegeden: moldáv embercsempészt kergettek a rendőrök

2023. január 26., csütörtök 19:05

Nem mindennapi autós üldözés volt Szegeden, ahol egy moldáv embercsempészt üldözött négy rendőrautó. A lengyel rendszámos autót végül Tápén kapcsolták le.

A szegeder.hu a közösségi médiában terjedő információk alapján arról ír, hogy egy moldáv férfi vezette azt a lengyel rendszámú Ford Galaxyt, amelyet a szegedi Huszár Mátyás rakparton három rendőrautó és egy rendőrségi furgon is nagy sebességgel üldözött.

A Szegeden láttam Facebook-csoportban osztották meg az információt, miszerint az egyik Petőfi Sándor sugárúti burgerező előtt nagy sebességgel elhaladt a szürke autó, mögötte pedig négy rendőrautó, amelyek üldözték. A Bécsi körút kereszteződésében a piros lámpánál a belváros felé hajtottak tovább.

Egy másik szegedi csoportban egy videó is napvilágot látott, amelyen az látható, hogy a lengyel rendszámos autó nagy sebességgel hajtott végig az úton, nyomában a rendőrökkel. 

A lapnak a helyi rendőrség megerősítette, hogy a Felső Tisza-parton végigszáguldva végül Tápén ért véget az üldözés, ahol megfékezték a moldáv származású illetőt, majd letartóztatták. Az üldözés a rendőrség elmondása szerint a belvároson keresztül, nagy sebességgel és a piros jelzések figyelmen kívül hagyásával zajlott, ám egy, a lap cikke alá érkező hozzászólás szerint volt egy kivétel: a kecskési vasúti átjáróban meg kellett várniuk az áthaladó vonatot.

Rovatok