Index Vakbarát Hírportál

Látogatási tilalmat rendeltek el a járvány miatt a Békés vármegyei kórházakban

2023. január 27., péntek 15:25

Szeged és Nagykanizsa után már a Békés vármegyei kórházakban is látogatási tilalmat rendeltek el a járvány terjedése miatt. Utóbbi esetében csak azokra nem vonatkozik az intézkedés, akik igazolni tudják, hogy felvették a védőoltást.

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapján tették közzé. Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.

Az intézkedés nem vonatkozik azokra, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást. A szülészeti osztályon a szülésnél az a hozzátartozó lehet jelen, akinek nincs felső légúti panasza, és védőfelszerelést használ.

Békés vármegye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. Az év harmadik hetében 23 800 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést, a legtöbb beteg Győr-Moson-Sopron és Békés vármegyében volt a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett heti jelentése szerint.

Mint megírtuk, az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt először a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében rendeltek el látogatási tilalmat, majd pár nappal később a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat.

Rovatok