Index Vakbarát Hírportál

Újabb ellenzéki politikus lépett át a DK-ba

2023. január 27., péntek 15:05

Kenéz István, a Párbeszéd Magyarországért (PM) Pest megyei szervezetének volt alelnöke, a párt felügyelőbizottságának elnöke bejelentette, hogy mostantól a Demokratikus Koalíciót (DK) erősíti.

A Demokratikus Koalícióhoz az utóbbi hónapokban több más ellenzéki párt politikusa is átlépett, a jelenségről itt írtunk bővebben. Legutóbb egy ismert párbeszédes politikus, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd addigi pártigazgatója döntött így.

Most egy másik párbeszédes politikus is hasonló döntést hozott. Kenéz István pénteken Facebookon írt arról, hogy a Demokratikus Koalícióban folytatja munkáját. 

„Az előválasztáson képviselőjelölt voltam Pest megye 11-es választókerületében, éppen a kampány során ismerkedtem meg a DK politikusaival, helyi lelkes és jól szervezett csapatával. Elképesztő volt látni, hogy a DK egyszerre jelent egy fegyelmezett, hatékonyan működő pártot és egy befogadó és barátságos közösséget. Akkor értettem meg, hogy a hatalmat leváltani szándékozó választók miért a DK-t tartják a legesélyesebbnek erre a történelmi feladatra” – írta a politikus, majd hozzátette: 

Dobrev Klára világosan megmutatta, hogy az árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben, ezzel pedig ők a kormányváltást akarók utolsó reménye. 

Rovatok