Index Vakbarát Hírportál

Lángolt egy uszoda Budapesten szombat hajnalban

2023. január 28., szombat 06:03 | aznap frissítve

Több száz négyzetméteren égett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan ellenőrzik a levegő minőségét.

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben, a Segesvár utca és a Baross utca találkozásánál szombat hajnalban – számolt be a katasztrófavédelem. 

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, hogy a  2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 1100 négyzetméteren égett. A lángok oltásában 22 járművel 71 tűzoltó vett részt, akiknek munkáját a zuglói és rózsadombi önkéntes tűzoltók is segítették. 

A szóvivő szerint a tüzet hajnali 2 óra előtt jelentették be, és reggel 6 órára sikerült eloltani, ugyanakkor a katasztrófavédelem munkatársai 16 fővel jelenleg is az utómunkálatokat végzik. Emellett a hatóság mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki.

A tűz keletkezésének okát jelenleg is vizsgálják.

Lángokban állt egy budapesti uszoda

Reagált az önkormányzat 

Budapest XVI. Kerületi Önkormányzata Facebook-posztban tudatta a lakossággal, hogy a hajnali órákban eddig ismeretlen okból tűz keletkezett a szentmihályi Konrád Ferenc Uszodában. 

A tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, és sikeresen megfékezte a lángokat, ám a pontos okokra a statikai ellenőrzés utáni tűzvizsgálat eredménye ad majd választ – írta a bejegyzésben Kovács Péter polgármester.

(Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda kigyulladt tetőszerkezetének oltásán 2023. január 28-án. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok