Index Vakbarát Hírportál

Gyilkosság történt Furtán

2023. január 30., hétfő 13:29

A gyanú szerint egy négyfős társaság megölt egy 54 éves férfit Furtán. A nyomozók egy napon belül elfogták a tetteseket.

Egy furtai férfi tett bejelentést a rendőrségre múlt hét pénteken arról, hogy a szomszédját egy napja nem látta, viszont a ház bejárati ajtaja nyitva van. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az ingatlan előszobájában holtan találták az 54 éves tulajdonost. A helyszíni szemle, valamint az orvosi vizsgálat is megállapította, hogy

a férfi halálát idegenkezűség okozta.

A hajdú-bihari bűnügyesek forró nyomon indultak az elkövetők felkutatására. Adatgyűjtést és tanúkutatásokat tartottak, majd pár órán belül a látókörükbe került egy négyfős társaság, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint a 48, 28 és 20 éves férfiak, valamint társuk, egy 31 éves nő meg akarták szerezni ismerősük pénzét. Átmentek hozzá január 26-án, megverték, majd a magatehetetlenül fekvő férfi ruházatát és egész lakását átkutatták. Alig 40 ezer forintot zsákmányoltak, majd hazamentek.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben – közölte oldalán a rendőrség.

Rovatok